Je bent nu hier: Start » “Eerst bewegen dan leren”

“Eerst bewegen dan leren”

In samenwerking met Jur ten Hoopen NDT-INPP therapeut, ga ik de INPP dagcursus “Eerst bewegen dan leren” geven.

Inhoud

“Beweging is de eerste taal van een kind en het is door middel van beweging dat het de wereld gaat verkennen en zijn lichaam leert controleren. Het meest gevorderde niveau van bewegen is het vermogen om volledig stil te staan. Zo lang een kind niet in staat is om zijn evenwicht te bewaren en volledig stil te zitten of staan, beschikt het niet over de lichamelijke vaardigheden die nodig zijn om in een klaslokaal te kunnen leren” (Sally Goddard Blythe)

Bij een leerprobleem is er vaak sprake van een ‘motorische blokkade’. Het kind weet wel wat het moet doen of antwoorden, maar krijgt het niet op papier gezet. Deze leerling kan dus zijn volledige potentieel niet laten zien. In deze workshop wordt daarop ingespeeld. Je neemt zelf deel aan het INPP-bewegingsprogramma dat je dagelijks met de hele klas kan uitvoeren. De leerlingen die niet schoolrijp zijn of leerproblemen hebben, oefenen zo de basisvaardigheden om tot leren te komen zonder dat ze uit de klas moeten worden gehaald. Via de motorische weg worden de cognitieve functies ondersteund. Kinderen moeten immers eerst hun bewegingen leren controleren, voordat ze kunnen stilzitten, schrijven, lezen…

Doelgroep

Deze dagcursus “Eerst bewegen, dan leren” is zeer praktijkgericht en verwacht een actieve inzet van de deelnemers. Het INPP-programma is bedoeld voor iedereen die met kinderen met leer- en/of gedragspoblemen werkt.  Het is een onmisbare bijscholing voor iedereen die leerproblemen vanuit een nieuwe hoek wil bekijken en die “beweging” niet schuwt in de aanpak ervan.

Programma

(dit kan aangepast worden)

TijdenActiviteit
09:30-11:00Wat is neuromotorische onrijpheid? (theorie)
11:00-11:15Pauze
11:15–12:15Screening van de primaire reflexen volgens de INPP methode
12:15–13:00Lunchpauze
13:00–16:30Ervaren van de oefeningen in het INPP-schoolprogramma (met pauze)

Bij een leerprobleem is er vaak sprake van een ‘motorische blokkade’. Het kind weet wel wat het moet doen of antwoorden, maar krijgt het niet op papier gezet. Deze leerling kan dus zijn volledige potentieel niet laten zien.

In deze workshop wordt daarop ingespeeld. Je neemt zelf deel aan het INPP-bewegingsprogramma dat je dagelijks met de hele klas kan uitvoeren. De leerlingen die niet schoolrijp zijn of leerproblemen hebben, oefenen zo de basisvaardigheden om tot leren te komen zonder dat ze uit de klas moeten worden gehaald. Via de motorische weg worden de cognitieve functies ondersteund. Kinderen moeten immers eerst hun bewegingen leren controleren, alvorens ze kunnen stilzitten, schrijven, lezen.

Deze dagcursus is zeer praktijkgericht en verwacht een actieve inzet van de deelnemers. Om interactie toe te laten en de cursus tot zijn recht te laten komen beperken we de groep tot maximaal 20 deelnemers. Breng een matje mee om te oefenen!

Deelnemers krijgen een certificaat van deelname van INPP Nederland uitgereikt.

Locatie is Dorpshuis de Neng in Hoogland(vlakbij Amersfoort).
Datum: 21 mei 2022

Inschrijven

Vul mijn contactformulier in, om je in te schrijven. Na aanmelding, ontvang je zo snel mogelijk een mail met bijlage met verdere informatie.

De dagcursus kost € 200,- (incl. 21% btw). Heb je het boek “Eerst bewegen , dan leren” al, dan wordt een bedrag van €30,80 in mindering gebracht. Mocht je gebruik willen maken van de lunch in Doprshuis de Neng, dan zijn daar extra kosten van € 6,00 aan verbonden. Laat dit dan graag even samen met je aanmelding weten.