Nieuwetijds-kindercoach.nl

Advies en therapie

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof, tegenwoordig in meer dan 6000 voedingsproducten verwerkt en dit aantal stijgt nog altijd. Aspartaam wordt gebruikt in dieet ('light') producten zoals frisdrank en tafelzoetjes, maar ook in producten als ranja, yogidrink, dubbeldrank, yoghurt, kwark, yakult, snoep, taart, kauwgom, vitaminepreparaten, peutertandpasta, enz.

Effecten van aspartaam

Aspartaam blijkt niet alleen al kankerverwekkend te zijn bij doseringen vanaf 20 mg/kg per dag, een hoop mensen schijnen er ook nog eens behoorlijk ziek van te worden.

Lichamelijke klachten die bij het FDA gemeld zijn bij het gebruik van aspartaam zijn:

 • leerproblemen
 • migraine, hoofdpijn
 • allergische reacties
 • jeuk, netelroos
 • misselijkheid, braken
 • aankomen in gewicht
 • paniekaanvallen, angsten
 • schaduwen zien
 • lusteloosheid
 • duizeligheid, beven
 • onduidelijk spreken
 • opgezwollen gevoel, vocht vasthouden

Aspartaam niet geschikt voor kinderen

Aspartaam blijkt in zijn geheel niet geschikt te zijn voor kinderen; 1 liter ranja per dag (= 600 mg aspartaam) is voor een kind dat 30 kilo of minder weegt een absolute overdosis:

600 mg  :  5 kilo =  120 mg/kg  per dag
600 mg  :  10 kilo =  60 mg/kg  per dag
600 mg  :  15 kilo =  40 mg/kg  per dag
600 mg  :  20 kilo =  30 mg/kg  per dag
600 mg  :  25 kilo =  24 mg/kg  per dag
600 mg  :  30 kilo =  20 mg/kg  per dag

Volgens het voedingscentrum daarentegen mag een kind best light frisdranken drinken, al zeggen ze er wel bij dat de voorkeur het drinken van water heeft.

Aspartaam wordt vermeld als aspartaam, Nutrasweet of E951.  

NIEUWE ONDERZOEKEN BLIJVEN UITWIJZEN: ASPARTAAM ZEER KANKERVERWEKKEND

September 2007: Ramazzini publiceert de resultaten van weer een nieuw onderzoek over aspartaam. Dit onderzoek onderstreept de resultaten van hun eerdere onderzoek in 2005, echter zou uit dit onderzoek blijken dat hoe eerder aspartaam toegediend werd (foetale fase), hoe meer kankerverwekkend de zoetstof is. zwangere vrouwen: opgelet dus! 
 
Vele onderzoeken hebben reeds aangetoond dat aspartaam schadelijk zou zijn voor de volksgezondheid en in speciaal voor kinderen en zwangere vrouwen. Niet voor niets heeft aspartaam jaren lang op de lijst van verboden middelen gestaan. Het feit dat aspartaam in 1992 in Europa toch veilig bevonden is, wekt op zijn minst vragen op.

Bron: www.aspartaam.com

Alternatief voor aspartaam

Een natuurlijk alternatief voor aspartaam is stevia.

De voordelen van stevioside als zoetstof zijn talrijk: het is 100% natuurlijk, stabiel, bevat geen calorieën, reduceert tandbederf en het kan worden gebruikt door diabetici, fenylketonurie-patiënten (een stofwisselingsziekte die een streng dieet vereist; deze patiënten mogen bijvoorbeeld geen aspartaam gebruiken), mensen met overgewicht, en natuurlijk ook door iedereen. Hoge concentraties stevioside verlagen de bloeddruk bij hypertensie, terwijl de biochemische parameters van het bloed niet veranderen. Er werden nooit nadelige effecten waargenomen en het nemen van stevioside had geen invloed op de mannelijke potentie. Daarentegen bezitten hogere steviosideconcentraties  juist mogelijkheden voor de behandeling van type 2 diabetes.

 

0
0
0
s2smodern

INPP Therapeut

inpp_trans_210.png

Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Consult

Ik bied diverse type consulten, zowel vanaf afstand als face-to-face. Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Waarderingen


Waarderingen