Nieuwetijds-kindercoach.nl

Advies en therapie

Depressed mother

Eindelijk is je kindje geboren, je hebt er zo lang op gewacht. Maar dan stort je heel hard van die roze wolk naar beneden. Je voelt niets voor je kind, het geven van borstvoeding lukt niet, je kind blijft maar huilen zonder aanwijsbare reden en daarnaast slaapt je kind ook nog eens slecht. Zelf zit je met depressieve gevoelens.

Wat doet oxytocine?

Oxytocine speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap en bevalling. Het is een weeën-opwekkend middel en het zorgt tijdens de borstvoeding ervoor dat de melk sneller toeschiet. Oxytocine maakt dat we ons gelukkig voelen. Het verlaagt de bloeddruk en heeft invloed op het stressniveau. Mensen die veel aandacht en warmte van anderen krijgen hebben een beter afweersysteem en voelen zich gelukkig en tevreden.

De bevalling

Tijdens de bevalling komt een grotere hoeveelheid oxytocine vrij. Het veroorzaakt het samentrekken van de baarmoeder zodat je kind geboren kan worden. Het lichaam maakt niet continue oxytocine tijdens de bevalling aan: het komt in fasen wanneer het nodig is. Oxytocine remt namelijk de aanmaak van endorfine, een natuurlijke pijnstiller. Om die reden zorgt het lichaam voor een wisselwerking tussen deze twee. Op een gegeven moment is er een duidelijke piek in de aanmaak van oxytocine te zien: dit zorgt voor het natuurlijke en snelle verloop van de bevalling. Na de bevalling blijft het lichaam het hormoon aanmaken waardoor de baarmoeder gestimuleerd wordt de placenta (nageboorte) uit te drijven. Vrouwen die te zwakke weeën hebben of waarvan de weeën staken worden steeds vaker geholpen met kunstmatige oxytocine. Ook het inleiden van de bevalling (opwekken van weeën) gebeurt middels dit kunstmatige hormoon, helaas zie je hierdoor steeds meer kunstverlossingen als een keizersnee, vacuümpompverlossing of tangverlossing.

Het probleem is alleen dat natuurlijke oxytocine niet te vergelijken is met de synthetische oxytocine, ook blijkt dat tijdens een bevalling de natuurlijke variant verdrongen of onderdrukt wordt door de synthetische variant met alle gevolgen van dien. Toediening van Oxytocine vindt vaak plaats via een infuus, maar wordt ook wel per injectie toegediend (bv. Syntocinon). Ook combi's daarvan komen voor. Na de bevalling wordt ook wel gewerkt met een neusspray om de melkvloed te stimuleren bij het afkolven van de melk.

Klachten door oxytocine bij vrouwen

Klachten die veel vrouwen hebben na oxytocine zijn:

 • Een vervreemd gevoel van zichzelf, (postnatale)depressie
 • Geen band met het kindje voelen
 • Geen enkele zin meer tot seksueel contact. Ook niet na een jaar of zelfs langer: het gevoel voor seks is weg
 • Irritatie naar de partner en boze gevoelens
 • Een 'vlak' gevoel: alle vreugde is weg
 • Borstvoeding komt moeilijk of niet op gang

Klachten door oxytocine bij je kind:

 • Niet doorslapen,  vechten tegen de slaap, alleen kunnen slapen als de moeder in de buurt is of liggend tegen de moeder aan
 • Onrust en angst
 • Overstrekken bij huilbuien of maar blijven huilen zonder aanwijsbare reden
 • De baby is extreem alert vanaf de geboorte. Dit is niet normaal, een baby hoort het eerste half jaar het grootste deel van de dag te slapen
 • Hechtingsstoornis
 • Extreme woedeuitbarstingen of een heel kort lontje
 • Baby's of kinderen hangen erg aan hun moeder en kunnen niet zonder haar. Moeder kan niet uit het beeld verdwijnen
 • Er zijn ook baby's die door de oxytocine helemaal niet aanhankelijk zijn en zich tegen de ouders afzetten. Ze willen niet geknuffeld worden en geven de ouders het gevoel dat ze niets goed kunnen doen. Ze zijn ontroostbaar Er zijn vaak voedingsproblemen. Baby’s verdragen koemelk (die de moeder drinkt) niet goed en ze reageren op prikkelende groentes (die de moeder eet) bij borstvoeding. De baby kan vaak darmkrampen hebben 

Of er oxytocineschade is bij moeder en/of kind kan ik testen met een biotensor. Deze manier van testen maakt het mogelijk om op afstand te werken, zodat ik je ongeacht waar je woont, kan begeleiden. Ik kan naast het testen , ook een detoxkuur op maat maken om van de klachten af te komen die ontstaan zijn door het gebruik van oxytocine. De ervaring is dat de klachten binnen afzienbare tijd verdwijnen. Baby's vanaf drie maanden kunnen al geneutraliseerd worden. De detoxkuur bestaat uit de UMF(ultramoleculaire frequenties) van de oxytocine in combinatie met een drainagemiddel. 

Ook is het mogelijk de echo's die tijdens de zwangerschap gemaakt zijn, pijnstilling die tijdens de bevalling gebruikt is, een ruggenprik gezet bij een keizersnede en Cytotec(gebruikt voor het opwekken van een miskraam) te neutraliseren. Lees op de pagina over het neutraliseren op verstorende stoffen hoe dit in zijn werk gaat.

 Het geven van een lezing op locatie over oxytocineschade behoort  tot de mogelijkheden, vul hiervoor mijn contactformulier in.

 

 

 

Deel dit artikel op:

Kragt Training

Kragt-logo.png

Consult

Ik bied diverse type consulten, zowel vanaf afstand als face-to-face. Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult