Nieuwetijds-kindercoach.nl

Advies en therapie

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Depressed mother

Eindelijk is je kindje geboren, je hebt er zo lang op moeten wachten. Maar dan stort je heel hard van die roze wolk naar beneden. Je voelt niets voor je kindje, het geven van borstvoeding lukt je niet, je kindje blijft maar huilen zonder aanwijsbare reden en daarnaast slaapt je kindje ook nog eens slecht. Zelf zit je met depressieve gevoelens.

Wat doet oxytocine?

Oxytocine speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap en bevalling. Het is een weeën-opwekkend middel en het zorgt tijdens het geven van borstvoeding ervoor dat de melkproductie sneller op gang komt. Oxytocine maakt dat we ons gelukkig voelen. Het verlaagt de bloeddruk en heeft invloed op het stressniveau. Mensen die veel aandacht en warmte van anderen krijgen hebben een beter afweersysteem en voelen zich gelukkig en tevreden.

De bevalling

Tijdens de bevalling komt een grote hoeveelheid lichaamseigen oxytocine vrij. Het veroorzaakt het samentrekken van de baarmoeder zodat je kindje geboren kan worden. Het lichaam maakt niet continue oxytocine tijdens de bevalling aan: het komt in fasen wanneer het nodig is. Oxytocine remt namelijk de aanmaak van endorfine, een natuurlijke pijnstiller. Om die reden zorgt ons lichaam voor een perfecte wisselwerking tussen deze twee. Op een gegeven moment is er een duidelijke piek in de aanmaak van lichaamseigen oxytocine te zien: dit zorgt voor het natuurlijke en snelle verloop van je bevalling. Na de bevalling blijft je lichaam het hormoon aanmaken waardoor de baarmoeder gestimuleerd wordt de placenta (nageboorte) uit te drijven. Vrouwen die te zwakke weeën hebben of waarvan de weeën vertragen, worden steeds vaker geholpen met synthetische oxytocine. Ook het inleiden van je bevalling (opwekken van weeën) gebeurt middels dit synthetische hormoon, helaas zie je hierdoor steeds meer kunstverlossingen als een keizersnee, vacuümpompverlossing of tangverlossing gebeuren.

Het probleem is alleen, dat de natuurlijke aanmaak van lichaamseigen oxytocine niet te vergelijken is met de synthetische oxytocine(Synthocinon), ook blijkt dat tijdens een bevalling de natuurlijke aanmaak van oxytocine verdrongen of onderdrukt wordt door de synthetische oxytocine met alle gevolgen van dien. Toediening van synthetische oxytocine vindt vaak plaats via een infuus, maar wordt ook wel per injectie in je been toegediend. Ook combinaties daarvan komen voor. Als de borstvoeding niet voldoende op gang komt, wordt vaak ook nog eens een neusspray met synthetische oxytocine voorgeschreven om deze te bevorderen.

Kenmerken van oxytocinebelasting

Klachten die je als moeder kunt hebben na synthetische oxytocine zijn:

 • Een vervreemd gevoel van jezelf, (postnatale)depressie
 • Geen band met je kindje voelen
 • Het gevoel voor seks is weg, dit gevoel komt zelfs na een jaar of langer niet terug. Je kunt je ook geirriteerd naar je partner voelen
 • Een 'vlak' gevoel: alle vreugde is weg
 • Borstvoeding komt moeilijk of niet op gang, of de productie is heel laag

Klachten die je baby kan hebben, maar je ook kunt zien bij wat oudere kinderen na gebruik van synthetische oxytocine zijn:

 • In -en doorslaapproblemen
 • Onrust en angst
 • Overstrekken bij huilbuien of maar blijven huilen zonder aanwijsbare reden
 • Onbegrepen hoofdpijn of buikpijn
 • Je baby is extreem alert vanaf de geboorte, lijkt alles mee te krijgen terwijl je kindje de eerste 6 maanden de meeste tijd hoort te slapen
 • Hechtingsproblemen
 • Plotselinge extreme woedeuitbarstingen of een heel kort lontje hebben, wat geen fase meer is, stemmingswisselingen
 • Extreem aanhankelijk, even uit het beeld verdwijnen levert enorme stress op. Ook zijn er kinderen die zich juist extreem afzetten tegen een of beide ouders en willen niet geknuffeld worden.
 • Er zijn vaak allergieën te zien
 • Overgevoeligheden die je bij hooggevoelige kinderen ziet als kriebelende etiketjes in de kleding, last van de naden in sokken, overgevoelig voor geuren, licht en geluid
 • Prikkelgevoeligheid
 • Eetproblemen

Bij veel hooggevoelige kinderen, maar zeker ook bij hooggevoelige  kinderen met een sterke wil zie ik in de praktijk dat ze geboren zijn met synthetische oxytocine in hun lijfje. Deze baby's en kinderen zijn hun basisveiligheid kwijt en staan vol in de overlevingsstand. Synthetische oxytocine zorgt ervoor dat de primaire reflexen, die zo belangrijk zijn voor een goede ontwikkeling, niet van nature remmen. Neutraliseren van de Synthocinon zorgt ervoor dat deze chemische belasting uit hun lijfje aangepakt word waardoor de randvoorwaarden om zich weer normaal te kunnen ontwikkelen, aanwezig zijn. Het kan wel zo zijn dat na het neutraliseren, de primaire reflexen weer behandelt moeten worden om tot optimaal resultaat te komen.  De primaire reflexen laten behandelen zonder te neutraliseren op de Synthocinon is eigenlijk dweilen met een open kraan, de integratie van de primaire reflexen duurt daardoor veel langer en de klachten blijven terug komen.  

Of er een synthetische oxytocinebelasting is bij jou en/of je kindje kan ik testen met een biotensor. Deze manier van testen maakt het mogelijk om op afstand te werken, zodat ik je ongeacht waar je woont, kan begeleiden. Ik kan naast het testen , ook een detoxkuur op maat maken om van de klachten af te komen die ontstaan zijn door het gebruik van synthetische oxytocine. De ervaring is dat de klachten binnen afzienbare tijd kunnen verbeteren. Zie hiervoor mijn pagina over het neutraliseren op verstorende stoffen.

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

INPP Therapeut

inpp_trans_210.png

Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Consult

Ik bied diverse type consulten, zowel vanaf afstand als face-to-face. Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult

Waarderingen


Waarderingen