Je bent nu hier: Start » Neutraliseren van verstorende stoffen » Anders kijken naar vaccineren

Anders kijken naar vaccineren

Het onderwerp vaccineren blijft vandaag de dag een beladen onderwerp. Niet iedere ouder leest zich tijdens de zwangerschap al in over dit onderwerp en wordt geconfronteerd met vaccineren, als hun baby net geboren is en de oproepen op de deurmat vallen. Maar kan je ook anders kijken naar vaccineren?

Zo’n vier à zes weken na de geboorte van je baby, krijg je tien oproepkaarten voor de eerste tien vaccinaties in fase 1 (als je baby de leeftijd van 2-14 maanden heeft). Later ontvang je de oproepkaarten voor de 4 jaars prik, 9 jaars prik en die van 14 jaar. Ook als je hebt aangegeven dat je niet wilt dat je kind deelneemt aan het rijksvaccinatieprogramma (RVP), kan het zijn dat je toch voor iedere fase een oproep krijgt. Ook als er een vaccin wordt toegevoegd aan het Rijksvaccinatieprogramma, ontvang je een oproep. Het kan namelijk zo zijn, dat je van gedachte verandert en later toch wilt dat je kind de vaccinaties krijgt. Deze afmelding voor het RVP geldt tot je kind de leeftijd van 12 jaar bereikt heeft. Daarna mag je kind zelf beslissen of het wel of niet gevaccineerd wil worden. Tot 4 jaar word je kind gevaccineerd op het consultatiebureau. Als je kind naar school gaat, krijgt het de vaccinaties bij de GGD of een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Vaccinatieschema Nederland

LeeftijdVaccinatie
2-14 maandenIn deze fase krijgt je kind de DKTP, HiB, Hep B en Men A/C/W/Y , Pneu, BMR. Sinds dit jaar is ook het rotavirus toegevoegd aan het RVP
4 jaarRond de vierde verjaardag krijgt je kind de DKTP
9 jaarMet 9 jaar krijgt je kind de DTP, BMR en HPV(ook jongens)
14 jaarTieners krijgen met 14 jaar een oproep voor de Men A/C/W/Y

Vaccinatieschema België

LeeftijdVaccinatie
2 -15 maandenIn deze fase krijgt je kind de DKTP, Hib, Hep B, Pneu en rotavirus(met 2,3,4 maanden), met 12 maanden Pneu, MBR, met 15 maanden DKTP, Hib, Hep B, Men A/C/W/Y
5-7 jaarIn deze fase krijgt je kind de DKTP
10-13 jaarIn deze fase krijgt je kind de MBR, HPV, TD
14 jaarIn deze fase krijgt je kind de DTP

Ouders lezen zich steeds meer in

Vaccineren is in Nederland, in tegenstelling tot andere landen in Europa, niet verplicht, al is het binnen de politiek wel een onderwerp van discussie. Als je met je kindje bij het consultatiebureau komt, merk je al snel dat men ervan uitgaat dat je je kind zonder twijfel laat vaccineren. Er wordt niet gevraagd of en uitleg gegeven waarom, maar alleen verteld wanneer de vaccinaties zullen plaatsvinden. Het aantal ouders dat zich gaat inlezen over vaccinaties, met name over de veiligheid en wat vaccins doen op de langere termijn, neemt toe. Pas als je vraagt naar het gevoel dat de ouders hebben over het vaccineren, blijken velen er niet zo gelukkig mee te zijn. Hun gevoel zegt dat er iets niet klopt. Er worden steeds meer vraagtekens gezet bij het standaard vaccineren. De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken merkt dat aan een toenemend aantal aanvragen om duidelijke informatie.

Dit zijn vragen zoals:

  • Wat houden die vaccins precies in?
  • En mijn kindje is nog zo klein: kan dat wel goed zijn?

Begrijpelijke vragen, want vaccineren is een belangrijke medische stap. Maar veel ouders die dergelijke twijfels uitspreken en anders willen kijken naar vaccineren, voelen zich niet serieus genomen. Door de medische deskundigen (‘U hoeft zich echt geen zorgen te maken’) en door de omgeving. De sociale druk van de omgeving is groot, waardoor ouders sterk schipperen tussen hun eigen gevoel en de gangbare opvatting om hen heen.

Mogelijke gevolgen van vaccinaties

Vaccins blijken mogelijk meer gevolgen te kunnen hebben dan tot nu werd aangenomen. Eigenlijk is niet zo verwonderlijk, aangezien de immuniteit op een andere manier verkregen wordt dan na doormaken van de betreffende ziekte.
De meeste ziektes ontstaan door contact van het virus met de slijmvliezen van de luchtwegen of het maag-darm kanaal. Daarin bevinden zich cellen die zorg dragen voor de eerste afweer. Bij vaccinatie wordt het (dode of geïnactiveerde) virus rechtstreeks in de spier ingespoten. Ook krijg je normaal niet meer dan 1 ziekte tegelijk, nu worden er soms wel 16 tegelijk ingespoten.

Hulpstoffen in vaccins voor kinderen

Hulpstoffen zijn volgens het RIVM stoffen die aan het vaccin worden toegevoegd om de werkzaamheid te verbeteren, de houdbaarheid te verlengen en de toediening te vergemakkelijken. In één vaccin zitten vaak meerdere van deze hulpstoffen. Er is een wezenlijk groot verschil tussen iets wat je binnenkrijgt via je mond zodat het natuurlijk afweersysteem zijn werk kan doen, of iets dat wordt ingespoten.

Welke hulpstoffen zitten er in vaccins?

  • Antibiotica
    Neomycine, polymyxine B en streptomycine
  • Aluminiumzouten
    Aluminiumhydroxide, aluminiumsulfaat, aluminiumfosfaat
  • Voedingstoevoegingen(e-nummers)
    E621 Mononatrium L-glutamaat, E420 Sorbitol, E339 Natriumfosfaat , E340 Kaliumfosfaat, E 441 gehyrdroliseerd gelatine(varken), E444 Sucrose, E500 Natriumbicarbonaat, E 507 Zoutzuur
  • Antiklontermiddelen
  • Conserveringsmiddelen
    Formaldehyde, polysorbaat-80, fenol, fenoxyethanol, glutaraldehyde
  • Zoetstoffen
    Sucrose(in oraal rotavirusvaccin), sorbitol(BMR), mannitol
  • Dierlijke producten
    Kippeneiwit, apenniercellen(vero cellen), gelatine, kippenembryocellen
  • Cellen van geaborteerde foetussen(WI-38, SV-40, MRC-5)
    Bij vaccinproductie zijn verschillende cellijnen in gebruik. De oorsprong van een aantal van deze cellijnen is humaan foetaal weefsel. Het gaat om menselijk embryonaal weefsel, deels door abortus verkregen.
  • Kleurstof
    Fenolrood
Wil je meer weten?

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp en heb je nog vragen, of ben je nieuwsgierig wat ik hierin voor jullie/jouw kind kan betekenen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een bijkomend probleem is dat veel ouders niet weten waar ze aanvullende informatie kunnen krijgen. Bovendien hebben velen de indruk dat ze niet van het landelijk vaccinatieschema kunnen afwijken. Maar dat kan wel!
Je kunt daar als ouder je eigen verantwoordelijkheid in nemen. Om van het standaard vaccinatieschema af te wijken, moet je goed op de hoogte zijn van de alternatieve manieren van vaccineren. De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken adviseert ouders daar de tijd voor te nemen.

Alternatief vaccinatieprogramma

Later vaccineren

  • Start met DKTP, Hib, Hep B vanaf 3 maanden of later, drie vaccins zijn voldoende, met twee maanden tussen de eerste en de tweede vaccinatie (volgens de bijsluiter RIVM). De derde spuit volgt minimaal 6 maanden of langer na de tweede. De herhaling met 4 jaar is dan niet nodig
  • Pneu vaccinatie uitstel tot na 1 jaar, twee vaccins zijn voldoende met een tussentijd van minimaal 6 maanden. Het RIVM adviseert deze vaccinatie niet meer na het 2de jaar van het kind. Kinder-KNO-artsen vinden deze prik onnodig.
  • BMR-vaccinatie kan nog gegeven worden vanuit RVP tot 18 jaar, daarna zijn het voor eigen kosten
  • Meningokokken A/C/W/Y vaccinatie kan later gegeven worden, maar voor het 18de
  • HPV voor meisjes kan ook later gegeven worden of worden overgeslagen.

Splitsen

  • Bijvoorbeeld DKTP, Hib, Hep B en 6 weken later Pneu. Of andersom.
  • BMR en Meningokokken A/C/W/Y splitsen met tussenposen van enkele maanden of langer.
  • Op 9-jarige leeftijd kan BMR en DTP apart gegeven worden of één van beiden weglaten

Losse vaccins

  • DTP-vaccin (zonder Kinkhoest component omdat deze veel bijwerkingen geeft)
  • DKTP (dit bestaat niet meer voor Nederlandse apothekers, neem DKTP-Hib en laat het Hib-flesje onopgelost achterwege. (Alleen het RIVM heeft beschikking over los DKTP)

Preventieve kuur

De grondlegger voor de Homepathische profylaxe is Isaac Golden. Met de Homeopathische Profylaxe wordt het afweersysteem gestimuleerd om de betreffende ziektes niet of zonder complicaties door te maken. Deze alternatieve manier voor vaccineren zorgt er niet voor dat je de ziekte niet kan krijgen.

Laten we als voorbeeld eens kinkhoest nemen. Een ziekte die nog regelmatig voorkomt omdat het huidige vaccin vaak niet voldoende werkt en omdat de bacterie zich heeft gemuteerd. Als een kind de preventieve korrels voor kinkhoest heeft gehad en er komt een kinkhoestbacterie in het lichaam van je kind, dan wordt de kinkhoestbacterie herkent en er worden snel afweerstoffen gemaakt tegen deze bacterie. Dus een volkomen natuurlijke manier van reageren. In veel gevallen zal de omgeving nauwelijks merken dat er sprake is geweest van een kinkhoestbesmetting. Het kind heeft wat gehoest, maar het ging weer snel over. De gemuteerde bacterie wordt nog steeds herkent als de kinkhoestbacterie, met een vaccinatie niet.

Zou je bij dit kind onderzoeken of het antistoffen tegen klinkhoest heeft, dan zal je deze aantreffen. Niet als gevolg van de alternatieve manier voor vaccineren, maar omdat het lichaam zelf doeltreffend de kinkhoestbesmetting heeft aangepakt. Anders dan met een vaccinatie, zal de bescherming ook levenslang zijn.

Dit is ook een alternatief voor de aanbevolen reisvaccinaties of bijvoorbeeld de hepatitis B vaccinatie voor zorgpersoneel.

Detoxkuur

Als je merkt dat je kind kind klachten ondervindt na vaccinatie of problemen in de ontwikkeling heeft na vaccinatie, dan kan ik voor je testen hoe hoog de chemische belasting is bij je kind. Dit kan ik testen met een biotensor. Deze manier van testen maakt het mogelijk om op afstand te werken, zodat ik je ongeacht waar je woont, kan begeleiden. Ik kan naast het testen , ook een detoxkuur op maat maken om van de klachten af te komen die ontstaan zijn door de vaccinaties. De ervaring is dat de klachten binnen afzienbare tijd verdwijnen. Baby’s vanaf drie maanden kunnen al neutraliseren op verstorende stoffen. De detoxkuur bestaat uit de UMF(ultramoleculaire frequenties) van de vaccinaties, in combinatie met een drainagemiddel.