Nieuwetijds-kindercoach.nl

Advies en therapie

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Hooggevoelige kinderen kunnen ten onrechte de stempel ADD, ADHD, PDD NOS krijgen terwijl hun hooggevoeligheid juist een kwaliteit en gave is. Deze kinderen wordt vaak Ritalin voorgeschreven. Ritalin is geen middel dat zonder gevaar gebruikt kan worden en veel kinderen hebben last van de bijwerkingen. Veel ouders hebben dan ook bezwaren. Een geweldig alternatief voor Ritalin is LTO3.

 Het natuurproduct LTO3 kan helpen en is inzetbaar bij:

 • aandachttekort
 • hyperactiviteit
 • stress
 • angsten
 • zenuwachtigheid
 • opgewondenheid

Samenstelling LTO3

L-Theanine

L-Theanine is een aminozuur afkomstig van een ander aminozuur, L-Glutamine, en is 100% zuiver.

L-Theanine verhoogt het dopaminegehalte (de neurotransmitter van plezier en beloning) en het serotonineniveau (de voornaamste neurotransmitter-remstof) in de hersenen, die ernstig verminderd worden bij stress en overspannenheid.

L-Theanine overschrijdt met gemak de hematologisch-encephalopatische barrière en brengt een kalmerend effect teweeg in de hersenen.

L-Theanine beschermt het brein tegen neurotoxiciteit die teweeg wordt gebracht door glutamaat, wat een belangrijke factor is in degeneratieve ziekten.

L-Theanine leidt tot ontspanning zonder doezeligheid te veroorzaken, wat te verifiëren is doordat de hersenen meer alphagolven aanmaken. Uit onderzoek blijkt dat dit het concentratievermogen van de hersenen verbetert.

In tegenstelling tot caffeïne, verhoogt de stof het GABA-niveau (gamma-aminobutyrisch zuur) in de hersenen; GABA is een neurotransmitter die bijdraagt tot ontspanning en een gevoel van welzijn.

Het wordt snel geabsorbeerd door de dunne darm en wordt direct naar de hersenen getransporteerd. Een doelmatige dosering ligt tussen de 50 en 200 mg; het duurt slechts 30 tot 40 minuten voordat men zich voelt ontwaken en alert voelt worden. Deze mentale en emotionele toestand duurt zo’n 8 tot 12 uur.

L-Theanine zou perfect zijn voor mensen met een slaapstoornis (die het moeilijk vinden om in slaap te komen of moe na het wakker worden). Neem één of twee capsules per uur voor het naar bed gaan.

Kortom, de gungstige uitwerkingen van L-Theanine zijn:

 • scherpt het verstand
 • ontspant zonder doezelig te maken
 • verbetert het leervermogen en de concentratie
 • vermindert stress en angst
 • bevordert het vermogen om goed te slapen
 • vermindert de bijwerkingen van caffeine
 • versterkt de reacties van het immuunsysteem
 • vermindert de symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS)

Uit enkele onderzoeken blijkt dat L-Theanine een doeltreffende uitwerking zou kunnen hebben op de verlaging van het cholesterolniveau en een hoge bloeddruk. Het zou ook een natuurlijk alternatief kunnen zijn voor Ritalin, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Sementis

Sementis is een extract van wilde haringkuit uit de Atlantische oceaan. Wilde viskuit bevat grote hoeveelheden oceanisch DNA. Deze krachtige antioxidant heeft een krachtige geneeskundige uitwerking op zowel emotionele als fysieke vermoeidheid. Sementis bevat 21 tot 31% oceanisch DNA.

Sementis complex is vol andere antioxidanten zoals vitamine C (404 ± 150 µg/100g), zink (10 - 60 µg/100g) en selenium (0,1 - 2,0 µg/100g).

De westerse voedingswijze voorziet onvoldoende in Omega-3 en bevat teveel Omega-6, wat wordt opgeslagen door het lichaam.

Sementis heeft een ideaal vetzurenprofiel dat wordt gekenmerkt door een verrassend hoge Omega-3-/Omega-6-ratio (36/1); Omega-3: 28,6%, Omega-6: 0,8%. Deze hoge ratio draagt bij tot de vermindering van risico’s met betrekking tot gezondheidsproblemen zoals kankergezwellen en ziekten aan de bloedvaten, ontstekingen en immuunziekten.

EPA : 8,3%, DHA : 20,2%

Uit onderzoeken blijkt dat Omega-3-vetzuren een doeltreffend gunstige uitwerking hebben op de behandeling van depressie, schizofrenie en anorexia nervosa. 

Scullcap

Glidkruid (scutellaria laterifolia) (het bovengrondse deel van de plant) wordt gebruikt om stress en angsten te verminderen en heeft een kalmerende uitwerking. Bovendien heeft het een doeltreffend kalmerende uitwerking op onrustige kinderen en verlicht het zenuwen, slapeloosheid en zenuwpijn.

Dosering

(naar gewicht)
Tot en met 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 2 capsules.
Boven de 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 3 capsules.

De werking van LTO3 is binnen 30 tot 40 minuten te voelen en duurt 8 tot 12 uur.


Let op:
De meeste mensen zien meteen de eerste dag resultaat, maar in sommige gevallen kan het 2 tot 15 dagen duren voordat je een positieve uitwerking bespeurt. Heb geduld en geef je lichaam de tijd om te wennen aan LTO3. Vergeet niet dat LTO3 een natuurlijk product is en niet op dezelfde manier werkt als farmaceutische producten.

 

0
0
0
s2smodern

Kragt Training

Kragt-logo.png

Consult

Ik bied diverse type consulten, zowel vanaf afstand als face-to-face. Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult