Nieuwetijds-kindercoach.nl

Advies en therapie

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Peuters- en kleuters zijn druk met het ontdekken van hun plekje in de wereld. Op school en daar buiten komt er veel op hen af. Peuter- en kleuteryoga helpt je kind bij het om gaan met deze vele prikkels en spanningen en ze af te wisselen met rust en ontspanning. Zo blijft je peuter/ kleuter in balans.

Voordelen van peuter- en kleuteryoga

Er zijn yogascholen waar ook baby- en dreumesyoga aangeboden wordt.

Met peuter- en kleuteryoga ondersteun je de ontspanning, lichamelijke bewustwording en emotionele ontwikkeling van je kind. Je helpt hem of haar spelenderwijs ontdekken wie hij of zij is. Ook leren peuter/kleuters tijdens de lessen op een speelse manier om samen te werken en te luisteren naar andere kinderen.  Peuter- en kleuteryoga bevordert een goede weerstand, motorische vaardigheden, een goede lichamelijke houding en de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop. Tijdens de yogalessen worden kinderen zich bewuster van hun ademhaling. Ze leren hoe ze dieper adem kunnen halen waardoor ze rustiger worden en ze zich makkelijker kunnen concentreren, ook buiten de yogales. Peuter- en kleuteryoga wordt vaak gegeven in de vorm van ouder- en kindyoga. Je doet de oefeningen dan samen met je kind.

Peuters en kleuters hebben veel baat bij herhaling, weten wat er komen gaat geeft een veilig gevoel en stelt ze op hun gemak. Regelmaat en herhaling worden daarom dus veel toegepast.

Kinderen in de basisschool leeftijd zijn druk met van alles en ze groeien op met veel prikkels zoals tv, internet, sms, computerspelletjes en nog veel meer. Maar ze hebben ook af en toe behoefte aan rust en ontspanning! Kinderyoga kan ze daarbij helpen én het is ook nog eens heel erg leuk om te doen!

Voordelen van kinderyoga

Kinderyoga leert kinderen het verschil tussen spanning en ontspanning in hun lichaam voelen. Kinderyoga geeft kracht, soepelere spieren, balans en 't bevordert een goede lichaamshouding. Het helpt kinderen om zich bewuster te worden van zichzelf en hun emoties, waardoor ze hun grenzen beter kunnen aangeven. Tijdens de yogalessen worden kinderen zich bewuster van hun ademhaling. Ze leren hoe ze dieper adem kunnen halen waardoor ze rustiger worden en ze zich makkelijker kunnen concentreren, ook buiten de yogales. Kinderen leren tijdens de lessen om samen te werken en te luisteren naar andere kinderen.

 

Indien gewenst kan ik een workshop kinderyoga verzorgen op locatie voor 6-8 kinderen. Ook leuk voor een kinderfeestje. Tarief op aanvraag.

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Kragt Training

Kragt-logo.png

Consult

Ik bied diverse type consulten, zowel vanaf afstand als face-to-face. Bekijk mijn werkwijzen en tarieven.

Plan een consult