Je bent nu hier: Start » Wie ben ik?

Wie ben ik?

Foto Natalie
Natalie
Kindercoach

Ik ben Natalie, getrouwd en mag de trotse mama van Kylian zijn. Zelf ben ik al sinds mijn kinderjaren hooggevoelig met alle problematiek destijds er omheen. Gelukkig had ik ouders die mij door deze periode heen konden helpen, met name door mijn schooltijd omdat ze me begrepen en respecteerden om wie ik was.

Mijn zoontje beschikt ook over deze hooggevoelige eigenschappen, ondanks dat het soms een enorme uitdaging is om als hooggevoelige/strongwilled en vooral bewuste moeder, ook een hooggevoelig/strongwilled kind te hebben, geniet ik enorm van het moederschap. Ook ik heb meegemaakt wat het is, als je kind geboren is onder traumatische omstandigheden en wat voor impact dat heeft op je kind. Juist omdat ik dit allemaal aan levende lijve heb ondervonden kan ik ouder en kind zo goed aanvoelen en begrijpen.

Mijn functie

Ik ben Nieuwetijds kindercoach, natuurgeneeskundig therapeut en reflexintegratie therapeut voor hooggevoelige kinderen en volwassenen. Sinds 2017 begeleid ik kinderen en volwassenen met klachten door medicatie gebruikt tijdens zwangerschap en bevalling, vaccinaties en dergelijke. Daarnaast help ik kinderen met concentratieproblemen, niet begrepen gedrag, niet begrepen lichamelijke klachten, (motorische) ontwikkelingsachterstand, angsten of leerproblemen.

Heel vaak gaat men dan aan het werk met dat wat er mis gaat, maar ik kijk naar de oorzaak van deze problemen.

Ik neem ouders niets uit handen

Ik reik de ouders handvatten aan om zelf met hun kind aan de slag te gaan. Ouders wordt dus niets uit handen genomen, maar ik help ouders hun kind te helpen. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van welke uitdagingen en knelpunten een kind of volwassene ervaart.

Ik werk vanuit de juiste basis voor een goede ontwikkeling. Je kan een kind coachen wat je wilt, allerlei therapieën laten ondergaan, maar als de basis niet op orde is, slaat een coaching traject of therapie niet of niet voldoende aan.

Ik ben zowel regulier als alternatief breed opgeleid. Samen gaan we ervoor om je kind of jou zelf weer in balans te krijgen. Pas als jij tevreden bent, ben ik dit ook. Hoe tevreden ouders zijn, kan je zelf lezen in de vele positieve ervaring en waarderingenarderingen die ik heb mogen ontvangen.

Opleidingen

Ik heb door de jaren heen de volgende opleidingen, cursussen en workshops voor kinderen en volwassenen gevolgd:

Kinderen

 • Kindercoaching op HBO niveau
 • Aanvullende opleiding Nieuwetijds kindercoach
 • Omgaan met hooggevoelige en strongwilled kinderen
 • Ik leer anders methode, gecertificeerde coach opleiding
 • Training voor het begeleiden van kinderen met leerproblemen
 • KRAGT training, gecertificeerde trainer opleiding
 • Jaaropleiding tot INPP therapeut

Ouderschap

 • Hooggevoelige ouders
 • Sensitief ouderschap

Zorg

 • Medische basiskennis op HBO niveau
 • Verzorgende IG
 • Werken aan chronische ziekten

Overige

 • Voedingstherapie
 • Aromatherapie
 • Stressbeheersing
 • Werken met bloesemremedies
 • Massage
 • Werken met essentiële oliën voor baby’s en kinderen
 • Orthomoleculaire kindervoeding

Momenteel ben ik bezig met de opleiding Je geboorte in Kaart, om zo jou als ouder, nog meer inzicht en begrip te kunnen geven voor het gedrag van je kind.